Etin lezzetli ve yumuşacık pişmesi için yapabilece

Etin lezzetli ve yumuşacık pişmesi için yapabilece

Yazar :

Eti çoğumuz severiz, ama bazen pek lezzetsiz, sert etler yemek zorunda kalırız. Peki lezzetli, yumuşacık sulu bir et yemek için ne yapmalıyız, nasıl pişirmeliyiz, işte et pişirirken işinize yarayacak püf noktaları. Eti pişirirken suyunu kurutmadan pişirmemiz gerekiyor, çünkü etlerin kendine ait bir sıvısı vardır, bu etin suyudur. Et eğer bu suyu bırakırsa daha sonra tekrar içine alması mümkün olmadığından, et piştikçe kurumaya devam eder ve sonunda sert kuru lezzetsiz bir et yeriz. Bunu önlemek için bazı şeyler yapabiliriz; Etlerimizi doğradıktan sonra, tencerenin içerisine az miktarda yağ koyup, ya da yapışmaz bir tava kullanıyorsak hiç yağ koymadan tencereyi ya da tavayı güzelce ısıtmalıyız....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Oya'nın Ayvalı Kereviz Tarifi

Oya'nın Ayvalı Kereviz Tarifi

Ayvalı kereviz yemeğini duymuştum aslında ama hiç denememiştim. Ufak Tefek Cinayetler dizisini izleyenler Oya’Yazıyı Oku

Kadayıfın en güzel hali...Kadayıflı Muhallebi..

Kadayıfın en güzel hali...Kadayıflı Muhallebi..

Bu tatlıyı vesile yengem bahsetmişti bana yediğini çok beğendiğini söylemişti. Bende internetten bulup değişikYazıyı Oku

Evde Katkısız Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Evde Katkısız Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Fıstık ezmesi sporcuların vazgeçilmez destekleyici besin öğünü olarak zirveye oynayabilir. İçerdiği yüksek proYazıyı Oku

Çiğ Köfteyi Evinizde Yapın Ev Yapımı Çiğ Köfte

Çiğ Köfteyi Evinizde Yapın Ev Yapımı Çiğ Köfte

Uzun zamandır çiğ köfte yapmak için uğraştık bu sevdiğimiz lezzeti ev ortamında kendimiz yapmak için pek çok DYazıyı Oku

Karadeniz Mısır Ekmeği Tarifi

Karadeniz Mısır Ekmeği Tarifi

Karadeniz mısır ekmeği nasıl yapılır tarifimize başlayalım.Öncelikle yumurtayı bir kap içerisinde damak zevkinYazıyı Oku

Tarihin Geleneksel Yağı: Tereyağı Ve Yapımı

Tarihin Geleneksel Yağı: Tereyağı Ve Yapımı

Bugün biraz gerilere gidelim. Yani çocukluğunuza. Evet, gidin gidin gidin… Nereye vardınız? Salçalı ekmek mi?Yazıyı Oku

Sağlıklı ve Tok Tutan Kahvaltı Menüsü

Sağlıklı ve Tok Tutan Kahvaltı Menüsü

Bütün diyetisyen hekimler diyet listelerinde her zaman kahvaltının önemine vurgu yapar. Söyledikleri kısmen doYazıyı Oku

Kremalı Mantar Soslu Makarna Tarifi

Kremalı Mantar Soslu Makarna Tarifi

Malzemeler : 10 adet mantar 1 paket penne makarna 1 paket krema Tuz karabiber Yeterince su 1 adet küçükYazıyı Oku

BATON KEK...Lezzetinde Ceviz Var...

BATON KEK...Lezzetinde Ceviz Var...

Ceviz'de ayrıca, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, bakır, manganez ve selenyum mineYazıyı Oku

KEBAP SEVERLERE ALTI EZMELİ TARİFİ

KEBAP SEVERLERE ALTI EZMELİ TARİFİ

Kebap sevenler bu tarife bayılacaklar. Ayrıca evde rahatlıkla restoran lezzetinde kebap yapılabildiğinin kesinYazıyı Oku

FACEBOOK