Dondurulmuş besinler

Dondurulmuş besinler

Yazar :

Besin saklamada en iyi yöntem dondurarak depolamadır. Besinlerin sıcaklıkları düşürüldğünde içerdikleri su, buz kristallerine dönüşür. Bu şekilde mikrop üremesi durdurulur. Dondurulmuş besinler üretim tarihinden yenileceği zamana kadar geçen sürede -18°C saklanmalıdır. Bunun için derin dondurucular uygundur Dondurulma ile taze sebze ve meyvelerde bulunan A, C, B grubu vitaminleri kayıpları diğer saklama yöntemlerinden çok daha azdır. Örneğin C vitamini dondurulma ile saklamada % 20 azalırken , geleneksel depolama şekli kiler ve benzeri şekillerde saklamada tamamen kaybolur. Donmuş ürünlerin en sağlıklı yanı herhangi bir koruyucu madde kullanılmamasıdır. Şeker, tuz, terbiye etme, konserve ederek saklama besin kayıplarını yükseltir ve tat değişikliklerine neden olur. Dondurarak saklama t...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Süt Gerçekten Zararlı mı?

Süt Gerçekten Zararlı mı?

Süt ve süt ürünleri doğduğumuz anda anne sütü ile hayatımıza girerek ömür boyunca temel besin maddelerimizi olYazıyı Oku

İlk Lokmanızı Dikkatli Seçin

İlk Lokmanızı Dikkatli Seçin

Sağlıklı beslenmenin sırrı, ilk lokmada yatıyor! Unutmayın; ne yediğimiz kadar yemeğe nasıl başladığımız da olYazıyı Oku

Adana Kebap (Videolu Tarif)

Adana Kebap (Videolu Tarif)

Yıllardır çevremden en sık duyduğum şey “cafe açsana”. Herkes cafeci oldu, bırakın ben de olmayayım derim herYazıyı Oku

Kuşkonmaz Nedir, Nasıl Yenir? Kuşkonmaz Tarifleri

Kuşkonmaz Nedir, Nasıl Yenir? Kuşkonmaz Tarifleri

Türkiye'ye yeni yeni girmeye başlayan sebzelerden biri kuşkonmaz. Bana da çok sorulmaya başlayınca konuşmadanYazıyı Oku

Lezzetli Nohut Köftesi

Lezzetli Nohut Köftesi

Bu tarif benim için çok özel. Sık sık yaptığım ve misafirlerimden her seferinde tam not alan bir tarif. ÖzelliYazıyı Oku

Çiğ Yumurtasız Islak Kek

Çiğ Yumurtasız Islak Kek

Çiğ yumurtasız ıslak kek, deneyen herkesin favorisi haline geliyor. Sosunu ayırdıktan sonra yumurtasını ilaYazıyı Oku

Bahar Aylarında Meyve Ve Sebze Tüketilmeli

Bahar Aylarında Meyve Ve Sebze Tüketilmeli

Özellikle gribal enfeksiyonlara karşı vücudun bu geçiş döneminde hassasiyetinin arttığını vurgulayan Anadolu SYazıyı Oku

Fındık Çorbası

Fındık Çorbası

Rendelenmiş soğanı ve sarımsak dişini, fındık yağı ile karıştırarak, orta ateşte, sararıncaya kadar kavuruyoruYazıyı Oku

Bu 2 Çay Tarifi İle Fazla Kilolara Veda Edin

Bu 2 Çay Tarifi İle Fazla Kilolara Veda Edin

Kilo vermeye yardımcı çay tarifleri Hızlı yağ yakmak ve bu sayede kilolara büyük çaba ya da masraf yapmadan vYazıyı Oku

Ev Yapımı Granola Bar

Ev Yapımı Granola Bar

Granola barların çıkış hikayesi kardeşimin ısrarı ile oldu. Piyasada gerçekten rafine şeker içermeyen, sağlıklYazıyı Oku

FACEBOOK