Çikolata ve Hindistan Cevizli Kek

Çikolata ve Hindistan Cevizli Kek

Yazar :

3 adet oda sıcaklığında yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt Yarım su bardağı Hindistan cevizi 1 paket bitter çikolata 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un İlk iş olarak çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Derin bir kasede yumurta ve toz şekeri bembeyaz olana dek çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un,kabartma tozu ve vanilyayı eliyoruz. Kalıbı yağlayıp buzdolabında bir süre bekletiyoruz. Kalıbın dibine Hindistan cevizi serpip erittiğimiz çikolatayı yayıyoruz ve kürdanla karıştırıyoruz. Un karışımını hamura ekleyip spatula ile karıştırarak kalıba yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet Olsun…....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Bardakta Kolay Tiramisu

Bardakta Kolay Tiramisu

Bardakta kolay tiramisu tarifimi, yapılacaklar listenize mutlaka not etmelisiniz.Bence önemli olan mutfakta uzYazıyı Oku

Tel şehriye salatası tarifi

Tel şehriye salatası tarifi

Tel şehriye salatası tarifi kulağa değişik geliyor olabilir.Çünkü biz tel şehriyeyi daha önce sıklık ile çorbaYazıyı Oku

Ohrid'de Ne Yenir İçilir?

Ohrid'de Ne Yenir İçilir?

Ohrid gezilecek yerler bakımından çok çeşitli ve mutlaka görmenizi önerdiğimiz tarihi bir şehir. Üsküp’ten yakYazıyı Oku

GEMİCİ KURU FASULYE

GEMİCİ KURU FASULYE

Bu yemeğin isminin neden “gemici kuru fasulyesi” olduğunu merak ettiniz mi? Eskiden buzdolabı olmaması nedeniyYazıyı Oku

Limonlu Parfe Tatlısı

Limonlu Parfe Tatlısı

En hafif ve sade tatlılar listesinde ilk 5’e oynar parfe tatlısı. Sütlü ve hafif olması her daim ve her mevsimYazıyı Oku

Tuzda Balık Tarifi

Tuzda Balık Tarifi

Balıkçılar olarak genellikle pişirme ve yeme işinde, balık avında olduğumuz kadar istekli değilizdir. YakaladıYazıyı Oku

Fırında Patates Anında Nasıl Pişer !

Fırında Patates Anında Nasıl Pişer !

Fırında pişmiş patatesler, herhangi bir aile yemeğiyle mükemmel şekilde eşleşirler, ancak bazen pişirmek de zoYazıyı Oku

SOSYAL YEMEK YE: SOSYAL GASTRONOMİ

SOSYAL YEMEK YE: SOSYAL GASTRONOMİ

İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından beslenmek. Ama herkes doğru beslenemiyor. Doğru beslenmeyi geçin insanlarYazıyı Oku

LİMON AROMALI ŞEKERPARE

LİMON AROMALI ŞEKERPARE

1 yumurta+1 yumurta akı Yarım su bardağı irmik yarım su bardağı toz şeker yarım su bardağı ayçiçek yağı 1Yazıyı Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe Tatlısı

Trileçe Tatlısı Yapılışı Kek hamuru için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyduktan sonra, Mikser ile beyazYazıyı Oku

FACEBOOK