portakal ruyası

portakal ruyası

Yazar :

kelepçeli kalımıza yuvarlak doğrayıp yarım ay şeklinde kestiğimiz portakalları fotoğraftaki gibi diziyoruz. Ardından kakaolu bisküvileri elimizle hafif parçalayarak tabana bir katmak oluşturuyoruz.ve irmik tatlısının süt irmik şeker ve diğer malzemelerini ekleyip kaynayana dek karıştırıyoruz. Kaynayan tatlımızı kelepçeli kalıbımızın içindeki bisküvilerin üzerine döküyoruz ve sos için portakal suyu nişastayı ve şekeri ocağa koymadan karıştırıp nişastanın erimesini sağlıyoruz. Ve ocağa koyup kaynayana dek karıştırıyoruz. Hazır olan sosumuzuda tatlının üzerine ekleyip oda ısısına gelince buzdolabında dinlenmesi için 4-5 saat bekletiyoruz,daha sonra yavaşca kelepçeli kalıbımızı açıyoruz ve tatlımız servise hazır....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

GEMİCİ KURU FASULYE

GEMİCİ KURU FASULYE

Bu yemeğin isminin neden “gemici kuru fasulyesi” olduğunu merak ettiniz mi? Eskiden buzdolabı olmaması nedeniyYazıyı Oku

Ohrid'de Ne Yenir İçilir?

Ohrid'de Ne Yenir İçilir?

Ohrid gezilecek yerler bakımından çok çeşitli ve mutlaka görmenizi önerdiğimiz tarihi bir şehir. Üsküp’ten yakYazıyı Oku

Tuzda Balık Tarifi

Tuzda Balık Tarifi

Balıkçılar olarak genellikle pişirme ve yeme işinde, balık avında olduğumuz kadar istekli değilizdir. YakaladıYazıyı Oku

Limonlu Parfe Tatlısı

Limonlu Parfe Tatlısı

En hafif ve sade tatlılar listesinde ilk 5’e oynar parfe tatlısı. Sütlü ve hafif olması her daim ve her mevsimYazıyı Oku

Tel şehriye salatası tarifi

Tel şehriye salatası tarifi

Tel şehriye salatası tarifi kulağa değişik geliyor olabilir.Çünkü biz tel şehriyeyi daha önce sıklık ile çorbaYazıyı Oku

Fırında Patates Anında Nasıl Pişer !

Fırında Patates Anında Nasıl Pişer !

Fırında pişmiş patatesler, herhangi bir aile yemeğiyle mükemmel şekilde eşleşirler, ancak bazen pişirmek de zoYazıyı Oku

SOSYAL YEMEK YE: SOSYAL GASTRONOMİ

SOSYAL YEMEK YE: SOSYAL GASTRONOMİ

İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından beslenmek. Ama herkes doğru beslenemiyor. Doğru beslenmeyi geçin insanlarYazıyı Oku

LİMON AROMALI ŞEKERPARE

LİMON AROMALI ŞEKERPARE

1 yumurta+1 yumurta akı Yarım su bardağı irmik yarım su bardağı toz şeker yarım su bardağı ayçiçek yağı 1Yazıyı Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe Tatlısı

Trileçe Tatlısı Yapılışı Kek hamuru için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyduktan sonra, Mikser ile beyazYazıyı Oku

Fesleğen ve Köri Soslu Spagetti

Fesleğen ve Köri Soslu Spagetti

Makarna yemek istiyorsanız yanına mutlaka özel bir sos yapmanız gerekir. Öğrenci usulü makarna yemek basit olmYazıyı Oku

FACEBOOK