Çorum Usulü Cızlak Tarifi

Çorum Usulü Cızlak Tarifi

Yazar :

Çorum ilimize özgü nefis yöresel lezzetlerden nefis, pratik ve mutlaka denenmesi gereken bir tarif Cızlak Tarifi Cızlak Tarifi için Malzemeler 3-4 su bardağı un 1 su bardağı süt 2 çay kaşığı kuru maya 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı su 4 çorba kaşığı katı yağ 1 adet yumurta Tuz Hazırlanışı Un ve tuzu bir kaba eleyip, mayayı biraz ılık su ile eriyinceye kadar karıştırın. Unun içine yumurta, maya, süt ve suyu katıp, çırpma teli ile karıştırıp akıcı kıvamlı bir hamur elde edin. Üstünü bir bez ile örtüp 1 saat kabarmaya bırakın. Zeytinyağını tavada kızdırıp, hamurdan kepçe ile bir kaşık alıp tavaya döküp, kepçenin tersi ile hamuru tavaya yayın. Altı kızarınca diğer tarafını çevirip altın sarısı renk alıncaya kadar bu işlemi tekrarlayıp bütün cızlakları pişirin. Pişen cızlakların...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

KREMALI MANTAR ÇORBALI TAVUK

KREMALI MANTAR ÇORBALI TAVUK

Evettt yanlış duymadınız , kremalı mantar çorbalı tavuk ... diğer adının Dubai tavuğu olduğunu duydum ama tariYazıyı Oku

Tavuk Büryan

Tavuk Büryan

Malzemeleri 6 adet tavuk baget 1 soğan Tuz Sıcak su Pilavı İçin 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardaYazıyı Oku

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Menşei Tayland, Vietnam gibi Asya ülkeleri olan bu egzotik meyve, Türkiye’de de üretimine geçilmesiyle son zamYazıyı Oku

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye, yapılabilecek en pratik ve en lezzetli kurabiye. Hem malzemesi az hemde pişme süresi çok kısYazıyı Oku

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

İtalya’nın dünyaya armağanı panna cotta, çikolatalı ve orman meyveli çeşitleriyle uzun yıllardır Beyoğlu ÖzsütYazıyı Oku

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Akşam yemeğiniz için önerdiğimiz Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi, sesli anlatımıyla izleyeceğiniz videosYazıyı Oku

Kinoa Kısırı

Kinoa Kısırı

KİNOA KISIRI Malzemeler 1 Su Bardağı Kinoa 2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Domates SalçasYazıyı Oku

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Kızartma sofralarımızın baş tacıdır bence. Her zaman davetlerimde çay yada yemek ve hatta kahvaltıda mutlakaYazıyı Oku

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı

Hamilelik sürecinde 6. ayı bitirdim, bu sürede hiç işlenmiş gıda, şarküteri ürünü yemediğim içinde sucuk ile yYazıyı Oku

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’de sakatatı kokoreç olarak tüketiyorlar. Menülerinde ciğer bulunan mekanlar ana menülerine ek olarakYazıyı Oku

FACEBOOK