Kolay Katmer Tarifi

Kolay Katmer Tarifi

Yazar :

Elenmiş unu; tuz ve azar azar ılık su ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun. Elastik bir kıvam için uzun süre yoğurduğunuz hamuru, altı eşit parçaya ayırın. Hamur toplarını, orta kısmını geçecek kadar ayçiçek yağı içerisinde 12 saat kadar bekletin. Tatlının kaymağı için; sütü derin bir tencerede kaynatın. İrmik eklediğiniz kaynar sütü, lapa bir karışım elde edene kadar kısık ateşte pişirin. Tatlı yapımında kullanmak üzere bir kenarda soğutun. Uzun bir süre oda sıcaklığında ve ayçiçek yağında bekleyen hamur bezelerini, kenar kısımlarını inceltmek için merdane yardımıyla açtıktan sonra hamurları mutfak tezgahına vurarak baklava yufkası inceliğinde elde açın. Hamurları dört bir taraftan dikdörtgen şeklini alacak şekilde katlayın....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Şekersiz Bayram Çikolatası

Şekersiz Bayram Çikolatası

Erkenden bayramı kutluyorum çünkü bizim bayram çikolatamız hazır ve siz de bayrama hazırlayın istedim :) BaYazıyı Oku

Yumurtasız Kek

Yumurtasız Kek

Yumurtasız Kek Yumurtasız Kek Selamün aleyküm, Dün oğlum ateşli hasta yatarken kek istedi. Baktım yumurYazıyı Oku

Tavuklu Karabuğday Salatası

Tavuklu Karabuğday Salatası

Son zamanlarda protein değeri yüksek baklagillerin sağlığa daha faydalı olduğu bilincine sahip olduk. ProteinYazıyı Oku

BUZ GİBİ LİMONLU SORBE TARİFİ

BUZ GİBİ LİMONLU SORBE TARİFİ

Biliyorsunuz Sorbe bir nevi buzlu şekerli, meyve sulu bir dondurma. Sütsüz yapılıyor. Meyve suyu veya meyve püYazıyı Oku

Denizli'nin Yeni Tatlısı "Otto Burger Künefe"

Denizli'nin Yeni Tatlısı "Otto Burger Künefe"

Otto Künefe, Gaziantep yöresinin Künefe yaklaşımını şimdi Denizli’ler ile tanıştırıyor. Açılmadan önce Otto KüYazıyı Oku

Ev Yapımı Baklava Tarifi

Ev Yapımı Baklava Tarifi

Bu bayram misafirlerinize yapacağınız ev yapımı baklava tarifi ile damaklarda iz bırakın. Misafirlerinizden taYazıyı Oku

3 Malzemeyle 5 Dakikada Enfes Tatlı

3 Malzemeyle 5 Dakikada Enfes Tatlı

Yine bir gün pat diye misafir haberi aldım.:) Benim misafirlerim böyle geleceklerini yarım saat önceden söylüYazıyı Oku

Domatesi çiğ yerine pişirerek kullanın

Domatesi çiğ yerine pişirerek kullanın

Domatesi parçalayın, ısıtın, kaynatın... Domatesi ısı ile ne kadar çok buluşturursanız, faydası o kadar artıyoYazıyı Oku

KLASİK REVANİ

KLASİK REVANİ

Bayram için klasik revani tarifi Bu tarifle revaniniz tam kıvamında olcak.Yazıyı Oku

Fondness Pizza

Fondness Pizza

İtalyanları bir yana bırakırsak aslında bizler de pizza yemeyi çok seven bir topluluğuz. Pizza yemeyi seviyoruYazıyı Oku

FACEBOOK