Baklava Yufkasi ile Ispanakli Peynirli Citir Borek

Baklava Yufkasi ile Ispanakli Peynirli Citir Borek

Yazar :

Malzemeler: 20 tane baklava yufkasi 500 g. ispanak 200 g. beyaz peynir 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis) Yufkalari yaglamak icin sivi yag Yapilisi: Dogradiginiz ispanaklari suyunu salana kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra bir mutfak bezine dokun ve elinizle suyunu iyice sikin. Peyniri ufalayin ve ispanak ile karistirin. Karisima yumurtanin beyazini ekleyin ve iyice karistirip yedirin. Yufkalari yaglayin 3 tanesini ust uste koyun. Uzerine 1-2 yemek kasigi kadar ic karisimdan alip yufkanin heryerine gelecek sekilde yayin ve yufkayi rulo yapin. Rulolari firin tepsinize dizin ve uzerlerine yumurtanin sarisini firca ile surun. 200 C'ye onceden isitilmis firinda yaklasik 25 dk pisirin. Pistikten sonra dilediginiz buyuklukte parcalara kesip servis yapin....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Evde Kolay Sarımsak Kullanmak ( Soymak )

Evde Kolay Sarımsak Kullanmak ( Soymak )

Kolay kullanabilirlik açısından devamlı yazacağımı söylemiştim … Kışın ve daha bittikçe evde hem lezzet hemdeYazıyı Oku

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Özel lezzeti ile fark yaratacağınız Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi, videolu anlatımıyla Seyir Kafe sayfamıYazıyı Oku

FACEBOOK